Noutati Amro Grup

Cum trebuie sa fie sonorizarea in biserica?

sonorizarea-in-biserica

Sonorizarea in biserica este sunt o investitie extrem de utila, atat pentru preoti cat si pentru enoriasi.
Nu intamplator, tot mai multe biserici apeleaza la firme de sonorizari care sa-i ajute sa fie auziti cat mai bine.

Ce ne recomanda specialistul?

Specialistul in sonorizarea lacaselor de cult de la Amro Grup, Dorian Grigore a proiectat numeroase instalatii audio la biserici. Acum, atrage atentia celor care cauta echipamente audio pentru sonorizarea in biserica sa tina cont de urmatoarele criterii:

Pentru ca fiecare lacas de cult are specificul lui, asigurati-va ca:

Alegeti echipamentele in functie de necesitatile concrete, altfel risipiti banii pe sisteme audio ineficiente. Pentru un sunet uniform si inteligibil in interiorul bisericii, specialistul nostru recomanda echipamente audio de putere medie corect pozitionate. Foarte importanta este si calitatea produselor. Alegeti doar echipamente audio garantate, de calitate, precum cele de la Proel-Italia, sau IC Audio Germania

„Zilnic, intru in biserici in care vad niste boxe mari care se aud tare dar deranjant de neclar.
In interiorul unei biserici, in care intra multe persoane, puneti difuzoare de putere mica si de fidelitat inalta.
Daca punem difuzoare de putere doar pe o parte, pesoanele din acea zona vor asurzi, iar ceilalti nu vor auzi.

Sonorizarea in biserica la exterior

Pentru sonorizarea de exterior, exista niste reguli bine stabilie de care trebuie sa tineti cont.
Daca preotul tine slujba in exterior si trebuie sa se miste, este nevoie de un sunet uniform si acoperire totala.
„Am vazut situatii in care preotul se deplasa, multi enoriasi neputand auzi slujba din cauza sunetului slab sau a aglomeratiei.
In acest caz se recomanda pozitionarea difuzoarelor in punctele cheie ale bisericii. Asezarea se face in fata, lateral si spatele bisericii, intr-un unghi specific”-ne sfatuieste specialistul nostru.

In zonele urbane, pentru a nu polua fonic recomandam folosirea proiectoarelor de sunet, pentru sonorizarea in biserica la exterior.
Acestea au calitatea de a proiecta sunetul strict in directia dorita.

Pentru un sunet clar, la Masa Sfanta, Strana, candelabru si in fata Altarului se recomanda instalarea unor microfoane de fond. Rolul acestora este de a capta cat mai fidel semnalele din jurul lor.
Pentru preoti, recomandam microfoane lavaliera (se ataseaza de imbracaminte si discrete) sau cele de mana (clasice) fara cablu (wireless).
Acestea nu incomodeaza la deplasarea dintr-o parte in alta.
Pentru slujbele din exterior, se recomanda microfoane cu emitere intr-o anumita banda. Aceasta pentru a transmite pe o distanta mai lunga, fara a altera calitatea audio.

„Asigurati-va ca toate echipamentele audiopentru sonorizarea in biserica (amplificatorul, mixerul, radioreceptoarele pentru microfoanele fara fir) sunt usor de accesat de personalul autorizat.
Este recomandat pentru instalare un rack mic sau o masa adecvata ca sa aiba o buna ventilatie”.

Sfat: In perioada sarbatorilor, de Inviere, Sfintele Pasti, de Craciun ori alte sarbatori, cand nu se tin slujbe ziua, puteti difuza colinde prin intermediul unui CD Player, DVD player sau o sursa compacta ACDT cu amplificare inclusa.

Vreti sa aflati mai multe despre sonorizarea in biserica?
0745-097.264-Dorian: Specialist sonorizari biserici

Lasă un răspuns